Ο οίνος, το νέο κερδοφόρο προϊόν της αγοράς. Αιώνες τώρα το γνωστό αυτό ποτό τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να παίρνει μπρος και να έλκει  όλο και περισσότερες μάζες ανθρώπων. Οι οινοπαραγωγοί όσο βλέπουν αυτό το ενδιαφέρον προσπαθούν  να βελτιώσουν τις ποικιλίες τους αλλά και να αυξήσουν τις ποσότητες τους με κατάλληλα σταφύλια.

         Το κλήμα/η κληματαριά είναι κάτι που απαιτεί υπομονή και επιμονή. Δεν είναι από τα γεωργικά προϊόντα που αφού φυτευτούν τον επόμενο τρύγο καρποφορούν. Περιμένουν το πρόσφορο έδαφος της Γης που τα φιλοξενεί, την άφθονη εδαφική υγρασία και τον ήλιο που τα ωριμάζει, στοιχεία που θεωρούνται βασικά για την επιβίωση του φυτού της αμπέλου. Οι συνεχόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών ωθούν τους οινοπαραγωγούς σε νέες προμηθευτικές αγορές σταφυλιών.

         Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνούμε πως και οι μεγάλες αγορές είναι και θα είναι ελκυστικές. Εκτός η παραπάνω αιτία και οι νέες αγορές γίνονται κίνητρα στις εταιρίες για επενδύσεις στο εξωτερικό.

         Σ’ αυτά τα πλαίσια η Τουρκία, μεγάλος ένας πληθυσμός γενικότερα αλλά και με ένα ανοδικό ενδιαφέρον των καταναλωτών στο κρασί ειδικότερα, αποτελεί στόχο για τις Ελληνικές οινοπαραγωγές εταιρίες. Εδώ είναι πολύ φυσικό και οι από κοινού επενδύσεις. Από Ελληνικής πλευράς εξαγωγή know-how και από Τούρκικης πλευράς γόνιμες πεδιάδες με ιδανικό κλίμα για αμπελώνες.

         Σ’ αυτό το σημείο θέλω να σας πληροφορήσω πως με  εξάχρονη καριέρα ως γενικός διευθυντής σε εταιρία εισαγωγής και πώλησης κρασιών προς Τουρκία αλλά και Ομογενής με Ελληνική ιθαγένεια στην Κων/πολη, είμαι έτοιμος να σας εξυπηρετήσω στις τειχών επενδύσεις/συνεργασίες σας στην Τουρκία. Οι  διάφορες γραφειοκρατικές δυσκολίες, οι συνήθειες τις αγοράς και οι λανθασμένες αρχικές επιλογές μπορεί να εμποδίσουν μια πολλή κερδοσκοπική σας επένδυση/συνεργασία στην Τουρκία.

         Μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε στις καλύτερες συνθήκες, με επαγγελματική υπευθυνότητα, επικοινωνώντας μαζί μας...

 

Αρχική σελίδα Η ιστορία μας Ξεναγήσεις Μεταφράσεις Επαγγελματική καθοδήγηση Επικοινωνία