Her işin kolay bir yolu vardır! Yeter ki bu yolu bilin…

 

   1988 yılında Zoğrafyon Rum Lisesi Fen bölümü mezunu olarak; üniversite sınavıyla İ.T.Ü. Fizik Mühendisliği bölümünü kazandım.

   Okulda ilk dönem belli bir ekonomik rahatlığım olması için; yaz döneminde Kınalıada'daki yaz çocuk kampında-bir önceki senenin idareci tecrübesiyle;  Müdür olarak çalıştım. Bu profesyonel iş hayatımdaki başlangıç oldu ( Temmuz, 1988 ).

    O dönem yayınlanan üniversiteye hazırlık dergilerin birinde;"bilgisayar ve iktisat dersleri ağırlıklıdır" ibaresi vardı. Temel bilimlerde de ders alacağıma göre kafamdakini gerçekleştirmiş olacaktım. Mezun olduğum Zoğrafyon Rum Lisesinde zaten ortaokulun son sınıfından beri bilgisayar dersleri alıyordum. Bu bilgilerimi pekiştirmeyi düşünürken; kurs sertifikası ile bilgisayar programlama dersine giren; inşaat mühendisi bir hocam oldu. Beklenti boşa çıktı... İktisat konusuna gelince; teori ve test üzerinde haftalık bir saatlik dersmiş. İkisini de; mezuniyet notuma göre; yüksek bir notla geçtim. Üniversite ortamı beni fazla sıkıştırmayacağını hissedince; kendime ek gelir sağlamak üzere; özel derslere yöneldim. Ana dilim olan Yunanca, ihtisası peşinde olduğum fizik, matematik ve kimya dersleri vermeye başladım. Hatta ilkokulda sınıf arkadaşım olan bir arkadaşıma; kendisinin yabancı dil okumasından dolayı; matematikte özel derse gittim...

    Üniversite ortamında öğrenci hareketliliğinin yetersizliği beni İ.T.Ü. Kültür ve Sanat Birliği'nde ( KSB )  kurucular arasında olmamı sağladı. Ardından bir sene boyunca bu öğrenci birliğinin organizasyon kurul başkanlığını yürüttüm.

    Özel dersler ve KSB'deki yoğunlukla üniversiteyi 1995 yılında bitirdim. Göreceli görünen sene kaybını mezuniyetten 2 ay sonra asker olarak telafi etmeye başardım. İsteyerek uzun dönem askerlik yaptım. Mamak Muhabere Okulunda aldığım 4 aylık a temel asteğmen eğitimimden sonra 247. dönem Muhabere Asteğmen olarak Kara Kuvvetleri Lisan Okulunda Yunanca öğretmeni olarak göreve başladım.

    Teskere sonrası bir süre muhtelif şirketlerde satış-pazarlama bölümlerinde görev aldım. Sonrasında bir senelik bir zaman dilimi için dijital arşiv konusunda proje hazırlanması, know-how'ın belirlenmesi ve uygulanması konusunda çalıştım. 1999 yerel seçimler öncesi Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün Rum Azınlığı ve STK konularında danışmanlığını yürüttüm.

    Ağustos 1999'da aldığım bir teklifle; ithal şarap sektöründe faaliyet gösterecek bir firmanın kurucu müdürü oldum. Bu tarihte Türkiye'deki şarap sektöründe çok az bilinen Bulgar şarabının Avrupa ve Dünya pazarındaki yeri ve önemini Türk tüketicisine ulaştırma çalışmalarının başında bulundum. Şirketin genel müdürlüğünü 2005 yılının Temmuz ayına kadar yürüttüm. O dönemin şarap ithali için  mevzuat gereği talep edilen Turizm İşletme Belgeli Gourmelit PERA isimli mekanı yarattım. Sonrasında yazlık bahçede İskeçelinin Kahvesi'ne ve en sonda Rum'eli Meyhanesi'ne imza attım.

    Şaraba olan sevgim ve ilgimden dolayı; 2000 yılında ilk olarak e-ticaret ve güvenli elektronik alışveriş ( SSL ) kapsamında adrese hediyelik kutusunda teslim  şarap çalışmasını içeren www.hediyeniunutma.com web sitesini yarattım. Mevzuatta yaşanan değişikliklerden dolayı 2002 yılında bu siteyi kapatmak zorunda kaldım.

    Ağustos 2005'ten bu yana free-lancer şarap danışmanlığı yapmaktayım. Genel Müdür olarak çalıştığım zaman zarfında kazanılmış sektörsel tecrübe ve restaurant-meyhane işletmeciliğiyle her iki taraf hakkında fazlasıyla bilgiyle donanmış oldum. Şimdi bu bilgiyi düşük alkollü ( şarap, bira ) ürünlerle piyasaya girmek isteyen firmalara sunmaktayım. Diğer taraftan 18 sene önce; günümüz anlamında verilen ilk Yunanca derslerini başlatan biri olarak; tekrar Yunanca dersleri vermeye başladım.

 

Ana sayfa Şarap Danışmanlığı Yunanca Dersler Tercümeler Yatırım danışmanlıkları İletişim